ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής επιτίθενται σε κυβέρνηση για ΝΑΤΟ και Σκόπια

Μητσοτάκης: Τσίπρας-Καμμένος παρέδωσαν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η Συμμαχία θα απευθύνει πρόσκληση στα Σκόπια για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στη συμμαχία, «υπό το νέο της όνομα, Βόρεια Μακεδονία», εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αναγνώρισαν στα Σκόπια την υποτιθέμενη Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση - και μπορώ να πω την κατακραυγή των πολιτών. Δώσαμε τότε μάχη στη Βουλή, για να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε - και μάλιστα σύντομα» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Σήμερα στις Βρυξέλλες, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ.  Παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν. Σύντομα θα κριθούν και γι' αυτό από τον ελληνικό λαό» κατέληξε.

Έκκληση από Γεννηματά να μην υπάρξει πρόσκληση από το ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Έκκληση να μην υπάρξει πρόσκληση στα Σκόπια από το ΝΑΤΟ από τώρα, απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA την Τρίτη.

Η κα Γεννηματά υπογράμμισε πως είναι προτιμότερο αυτό να συμβεί όταν ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις που θέτει η συμφωνία, καθώς - όπως τόνισε - «δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την έκκλησή της σήμερα στο twitter.

«Να μην υπάρξει πρόσκληση στα Σκόπια τώρα και πριν ολοκληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Μην παραδώσει η χώρα μας όλα τα ατού και βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένα» έγραψε η κυρία Γεννηματά.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top