Καμμένος: Δημοψήφισμα ή εκλογές στην Ελλάδα για το Σκοπιανό

Άμεση διάψευση από Πουλάκη: Δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο

Εκλογές ή δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι Έλληνες για τη συμφωνία στο Σκοπιανό προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί της Τρίτης, είπε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει «να προχωρήσει η συμφωνία δίχως την άποψη του ελληνικού λαού».

«Ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές, ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές» είπε ο κ. Καμμένος, χαρακτηρίζοντας κακή τη συμφωνία και υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να την μπλοκάρει.

Ωστόσο, άφησε ένα παράθυρο ανοικτό να μη γίνει τίποτα από τα δύο, «αν γίνει αποδεκτό να κυρωθεί η συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών».

«Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων. Ως τότε θα είμαστε στην εποχή του Βουκουρεστίου», σημείωσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια, «εάν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ και δεν περάσει η συμφωνία από την ελληνική Βουλή».

Διαβάστε ακόμη: Mε απόντα τον Καμμένο η επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη

O κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στη χθεσινή απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας οφειλόταν σε χειρισμό υπόθεσης του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τονίζοντας πως τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει δεν έχουν καμία ισχύ.

Άμεσο άδειασμα από Πουλάκη: Δεν είναι δυνατό να γίνει δημοψήφισμα 

«Κάτι δεν είναι δυνατό. Δεν μπορείς να κάνεις δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται η γειτονική χώρα» είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, σχολιάζοντας στον Σκάι τα όσα είπε ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Πουλάκης είπε με νόημα πως «ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά στο υπουργικό συμβούλιο πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Άδωνις: Έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής απάτης

«Ο άνθρωπος αυτός έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής απάτης» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ θα προσκληθούν τα Σκόπια στη Συμμαχία και, αφού θα παραστεί, αυτός θα είναι ο Υπουργός που θα τα προσκαλέσει μαζί με τον ΥΠΕΞ. Πώς θα τα προσκαλέσει; Ως Βόρεια Μακεδονία» τόνισε στο twitter o κ. Γεωργιάδης.
 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top