Στα ύψη η κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Κοτζιάς: Τα Σκόπια παίρνουν ρίσκο γιατί μας εμπιστεύονται

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η κόντρα κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, υπογράμμισε για άλλη μία φορά τη σημασία του συμβιβασμού «ως προς το κυριότερο που ήταν για εμάς να αλλάξει το όνομα, να είναι για όλες τις χρήσεις, διεθνείς και εσωτερικές, και να αλλάξει το Σύνταγμά της, για να είμαστε σίγουροι».

Ο υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στη ΝΔ πως στις καλές «καραμανλικές» στιγμές είχε δεχθεί σύνθετο όνομα, ενώ στις «κακές» είχε δεχθεί σκέτο «Μακεδονία».

Διαβάστε ακόμη: Βόρεια Μακεδονία: Η επόμενη μέρα της συμφωνίας

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της ΝΔ είπε ότι δεν χάρηκε που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει παρασυρθεί από το ακροδεξιό της κομμάτι» , ούτε από το γεγονός ότι «η ΝΔ θυσίασε τη θέση που εκείνη έφερε με τον Καραμανλή το 2008 για τη σύνθετη ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία», αλλά χάρηκε «που αποκαλύφθηκε η υποκρισία της, την ώρα που εγκατέλειπε αυτή τη θέση».

Παράλληλα, είπε πως τα Σκόπια παίρνουν ρίσκο με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν (επικύρωση από Βουλή, δημοψήφισμα, αλλαγή Συντάγματος) αλλά πρόσθεσε ότι το κάνουν «γιατί μας εμπιστεύονται».

Σπυράκη: Όπως μετάνιωσε για το δημοψήφισμα, ίσως μετανιώσει στο μέλλον και για τη συμφωνία ο Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας δηλώνει μετανιωμένος για το δημοψήφισμα του 2015. Άργησε πολύ να καταλάβει ότι οι αποφάσεις του δίχασαν τους Έλληνες, κόστισαν στη χώρα 100 δισ. ευρώ, και δύο αχρείαστα μνημόνια», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Die Welt, όπου είπε «mea culpa» για το δημοψήφισμα του 2015.

Διαβάστε ακόμη: Συνέντευξη Τσίπρα στη Die Welt για το χρέος

«Χθες υπέγραψε μία εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια περιφρονώντας τις ευαισθησίες των Ελλήνων. Είναι ικανός σε τρία χρόνια να μας πει ότι μετάνιωσε και γι' αυτήν. Ως πότε θα πληρώνουμε τις καθυστερημένες συγγνώμες του;» κατέληξε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top