Συνέντευξη Τσίπρα στη Die Welt για το χρέος

«Τώρα μπορούμε να αξιολογήσουμε διαφορετικά το δημοψήφισμα του 2015»

Ενόψει τώρα του κρίσιμου Eurogroup της 21ης Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί μία βαρυσήμαντη συνέντευξη στη γερμανική Die Welt και θέτει τις ελληνικές διεκδικήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, ο Πρωθυπουργός ζητά να υπάρχει επιμήκυνση για τις πληρωμές που θα γίνουν μετά το 2022 και παράλληλα να καταβληθούν χρήματα αδιάθετα, που έχουν υποσχεθεί αλλά δεν έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα.

Για την περίοδο μετά το μνημόνιο, δεσμεύεται ότι θα υπάρξει ελάφρυνση για τους αδυνάτους.

Ερωτηθείς αν θα αυξηθούν οι συντάξεις, λέει με νόημα ότι «δε θα επιτρέψουμε την οπισθοδρόμηση»

Εξάρει την πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό, χαρακτηρίζοντάς την ως την πιο θετική πλευρά της.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του για το δημοψήφισμα του 2015, με τον ίδιο να σημειώνει ότι «τώρα μπορούμε να το αξιολογήσουμε διαφορετικά».

Σχόλιο από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τη συνέντευξη Τσίπρα

«Επηρεασμένος προφανώς από τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας μεταμφιέστηκε ξαφνικά σε “μετανιωμένο πρωθυπουργό” για το δημοψήφισμα του 2015, ενώ μέχρι χθες το υπερασπιζόταν.

Τις τραγικές συνέπειες, όμως, του δημοψηφίσματος θα τις βιώνουν για πολλά χρόνια οι πολίτες: είναι τα 100 δις που στοίχισε στη χώρα, το 4ο μνημόνιο και οι νέες αχρείαστες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που μόνος του υπέγραψε και έρχονται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top