Ενημέρωσε τον Παυλόπουλο ο Κεφαλογιάννης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Τον ενημέρωσε και για την απάντηση της Κομισιόν ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

Ενημέρωσε Παυλόπουλο ο Κεφαλογιάννης για 2 στρατιωτικούς

Για την πρόσφατη συνάντηση του με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, όπου κρατούνται πάνω από εκατό μέρες χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο το Σάββατο 9/6, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης  Κεφαλογιάννης.

 Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο  και για τις εργασίες της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες, επιτροπή στην οποία είναι πρόεδρος.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης, ενημέρωσε ότι στη συνεδρίαση αυτή, Τούρκοι αξιωματούχοι παρουσίασαν χάρτες στους οποίους εξαφανίζουν το Καστελόριζο, για να πάρουν καταλυτική απάντηση με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για την αναγνώριση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης σε όλα τα ελληνικά νησιά.

 Παράλληλα, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική ερώτησή, με την οποία ρητά αναφέρονται τα Ίμια ως ελληνικά και καταδικάζεται απερίφραστα η τουρκική επιθετικότητα κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top