Μετ’ εμποδίων το επίδομα παιδιού – Δείτε πόσα χρήματα δικαιούστε

Μέχρι τις 20 Ιουνίου οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Με προβλήματα άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Μετ’ εμποδίων γίνεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού.

Μπορεί η σχετική πλατφόρμα (Α21) να άνοιξε χθες, ωστόσο όλο το απόγευμα ήταν «off», παρά την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) πως θα ενεργοποιείτο την Παρασκευή μετά τις 17.00.

Τελικά η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αλλά ακόμη και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να μπουν στην εφαρμογή, πιθανόν λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου.

«Διαπιστώνονται πολλά προβλήματα, γραφειοκρατικής φύσεως, αλλά και λάθη συστήματος» τονίζει στο star.gr ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης.

 Πάνω από 3 εκατομμύρια αιτήσεις μέχρι τις 20 Ιουνίου

Η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού θα δοθεί στις 29 Ιουνίου και η διορία για τις αιτήσεις είναι μέχρι τις 20 Ιουνίου.

«Μέχρι τις 20/6 αναμένεται να υποβληθούν πάνω από 3 εκατομμύρια αιτήσεις» τονίζει ο κ. Μπόκαρης.

Με τα πρώτα σημάδια από την εφαρμογή να μην είναι τα καλύτερα, η million dollar question, όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι η εξής: «Θα προλάβει το υπουργείο να επεξεργαστεί τις αιτήσεις και να πληρώσει τον κόσμο μέσα σε εννιά μέρες;».

 Πόσα χρήματα δικαιούστε

Το μηνιαία επίδομα τέκνων ξεκινά από 28 ευρώ  και μπορεί να ξεπεράσει και τα 500 ευρώ για οικογένεια με 4 παιδιά (ανάλογα με το εισόδημα).

Αναλυτικά:

«Πηγή πίνακα: Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)»

Πως υποβάλλουμε δήλωση

-Θα πρέπει πρώτα να υποβάλλετε τη δήλωση φορολογικού εισοδήματος (Ε1) για το έτος 2017
-Μπαίνετε στην εφαρμογή με τους κωδικούς του Taxisnet και στη φόρμα που θα εμφανιστεί θα επιλέξετε την οικογενειακή σας κατάσταση
-Συμπληρώνετε τα στοιχεία που σας ζητούνται, μεταξύ των οποίων και ο ΙΒΑΝ στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για να καταβληθεί εκεί το επίδομα.
-Ελέγχεται τη σύνθεση της οικογένειας (θα εμφανιστεί σε πίνακα) και αν χρειαστεί, κάνετε αλλαγή στοιχείων
-Πριν την αποθήκευση ή υποβολή της αίτησης ίσως σας ζητηθούν να επισυνάψετε κάποια δικαιολογητικά που να αφορούν εσάς ή κάποιο προστατευόμενο μέλος. 

 

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κατσαβριάς

email: pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top