Στη Βουλή η φρικιαστική υπόθεση της Λέρου με τους γονείς-βιαστές

Η Κατερίνα Μάρκου με ερώτησή της ζητά να μάθει πώς επετράπη στους γονείς το 2017 να πάρουν πίσω το ανήλικο κορίτσι

Στη Βουλή η υπόθεση της Λέρου από την Μάρκου

Στη Βουλή τη φρικιαστική υπόθεση της Λέρου, με τους γονείς που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους, έφερε η Κατερίνα Μάρκου.

Με ερώτησή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας, η βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τα παιδιά από την κακοποίηση.

Και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας φαίνεται ότι θα μπορούσαν εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο να έχουν απομακρυνθεί από το νοσηρό αυτό περιβάλλον, εφόσον οι σχετικές καταγγελίες είχαν διερευνηθεί επαρκώς.

Το περιστατικό φαίνεται να ήταν γνωστό στις αρμόδιες αρχές ήδη από το Μάιο του 2017. Τότε, ενώ το μικρό κορίτσι είχε μεταφερθεί σε Νοσοκομείο Παίδων, αντί να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της, επεστράφη τελικά στην κόλαση της οικογένειάς της και στη συνεχή σωματική και σεξουαλική κακοποίηση.

«Το κράτος μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του, είτε λόγω υποστελέχωσης, είτε λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης, είτε λόγω φόρτου εργασίας,  φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο ρόλο της προστασίας των παιδιών από την οικογενειακή και σεξουαλική βία και κακοποίηση. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει» τονίζει η κα Μάρκου, ζητώντας να μάθει με ποια απόφαση επετράπη στους γονείς του μικρού κοριτσιού να το πάρουν πίσω στη Λέρο καθώς και ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του συστήματος παιδικής προστασίας στη χώρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top