Θεοδωράκης: 16 χρόνια προσπαθούμε να κόψουμε το κάπνισμα και δε μπορούμε

Η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού στο facebook για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Θεοδωράκης: 16 χρόνια προσπαθούμε να κόψουμε το κάπνισμα

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σχολίασε ο επικεφαλής του  Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, τα γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε τελικά κανείς από τους αντικαπνιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από διαφορετικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα.

Στην φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο μάλιστα διακρίνονται ασθενείς που νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό» να καπνίζουν στο προαύλιο του νοσοκομείου!   

Έγραψε συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης:       

«Δέκα έξι χρόνια προσπαθεί αυτή η χώρα να κόψει το κάπνισμα και δεν τα καταφέρνει. Στο ίδιο διάστημα όλες οι χώρες, Ουγκάντα, Ρουάντα αλλά και Τουρκία και Αλβανία, το αποφάσισαν - το εφάρμοσαν - το έκοψαν.

Και εμείς, που μας αρέσουν, πολύ, οι νόμοι - και γι' αυτό έχουμε τους περισσότερους στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο - κάναμε από το 2002, επτά (!) νέες νομοθετικές ρυθμίσεις (τον Μάιο του 2010, τον Αύγουστο του 2010, τον Δεκέμβριο του 2010, τον Μάρτιο του 2011, τον Ιούλιο του 2011, τον Νοέμβριο του 2012 και τον Μάιο του 2017).

Το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο: Μηδέν.

Τα ζευγαράκια γεμίζουν τα τασάκια στις καφετέριες, οι εργαζόμενοι σε κλειστούς χώρους ρουφάνε - θέλουν δεν θέλουν - τον καπνό των θεριακλήδων συναδέλφων τους, μητέρες συνεχίζουν να καπνίζουν στα εστιατόρια κρατώντας τα παιδιά τους αγκαλιά, οδηγοί ανοίγουν τα παράθυρα για να ξεφορτωθούν τα αποτσίγαρά τους στην άσφαλτο ή στα πόδια των μοτοσικλετιστών, πούρα καίνε μαζί με τα μπον φιλέ στα εστιατόρια, παιδότοποι αναστενάζουν τα σαββατοκύριακα από τους συνοδούς-γονείς…

Και βέβαια, Δήμοι, αστυνομία, υγειονομικό, αδιαφορούν. Οι εξαιρέσεις λίγες που δεν αλλάζουν το μαύρο κανόνα.

Υπάρχει λύση;

Ναι, η γνωστή: ένας νόμος που θα επιβάλλει την εφαρμογή των νόμων.

Στην φωτογραφία άρρωστοι καπνίζουν στο προαύλιο του Ευαγγελισμού. Ο ένας τσιγάρο, ο άλλος τσιμπούκι. Την τράβηξα πριν χρόνια και αφού πρώτα αδίκως είχα προσπαθήσει να πίσω τον κύριο Παύλο - αν θυμάμαι καλά - ότι ορός και καπνός δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός».

«Μια ζωή την έχουμε», ήταν και εδώ το μότο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top