Μήνυση για «εσχάτη προδοσία» κατά Κοτζιά κατέθεσαν φορείς Μακεδόνων

Για τη συμφωνία που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ

Μήνυση για «εσχάτη προδοσία» κατά Κοτζιά

Μήνυση για «εσχάτη προδοσία» κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, Γιώργος Τάτσιος, λόγω της συμφωνίας που φαίνεται να έχει επιτευχθεί για το όνομα της ΠΓΔΜ.

«Εμείς οι γηγενείς αυτόχθονες αληθινοί Μακεδόνες αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να ζητήσουμε προστασία από την ανιστόρητη και μελλοντικά επισφαλή παράδοση του ονόματός μας στο γειτονικό κράτος των σλαβο-αλβανών», αναφέρει Δελτίο Τύπου της ΠΟΠΣΜ, με το οποίο εξαπολύει σφοδρή επίθεση  εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Η ΠΟΠΣΜ κατηγορεί τον κ. Κοτζιά για μειοδοσία και αναφέρει:

«Ντρεπόμαστε που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νικόλαος Κοτζιάς, όντας διορισμένος να διαπραγματευτεί ένα όνομα για τους γείτονες, που θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, επέδειξε ασέβεια στους αγώνες των προγόνων μας, που εργάσθηκαν σκληρά για τη διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και έθεσε σε κίνδυνο την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Είμαστε εξοργισμένοι που ο κ. Κοτζιάς “χάρισε” το όνομά μας ως επικεφαλής μιας μειοδοτικής διαπραγματευτικής πολιτικής. Αισθανόμαστε προδομένοι για την επίσημη τοποθέτησή του ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει όνομα χωρίς τον όρο “Μακεδονία”, αναφερόμενος στο κράτος των Σκοπίων».

«Ο κ. Κοτζιάς ήδη έχει διαπράξει ηθικά και εθνικά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δημιουργώντας προηγούμενο με την παραδοχή ύπαρξης “Μακεδόνων” πλην ημών των Ελλήνων, το οποίο ήδη επικαλούνται οι γείτονες για να στηρίξουν τον περιγέλαστο “μακεδονισμό”» τους», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top