Ο Τσίπρας περιμένει το "ναι" του Ζάεφ για την ονομασία

Τα δύο ονόματα για τα Σκόπια που είναι πλέον τα επικρατέστερα

Την Πέμπτη θα γίνει πιθανότατα η επικοινωνεί Τσίπρα - Ζάεφ. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον έλληνα ομόλογο του για το αν δέχεται όνομα για όλες τις χρήσεις, ώστε να προχωρήσει η συμφωνία για το ονοματολογικό.

Οι νομικοί και τεχνικοί σύμβουλοι γράφουν το κείμενο της συμφωνίας,  ενώ ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει να ακούσει στο τηλέφωνο τις αποφάσεις του Σκοπιανού ομολόγου του. Αν δηλαδή αποδέχεται το erga omnes  με μια απο τις δυο επικρατέστερες ονομασίες:   

- Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) ή

- Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)

«Εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να δοθεί η τελική λύση στο επίμαχο ζήτημα» σχολίασε στο Star o ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης,  

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Με συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας απαντούν όμως οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις.

«Στις 6 Ιουνίου,  μακριά απο πολιτικές και κόμματα στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια όλων μας για προάσπιση του ονόματος “Μακεδονία”»    τονίζει ο Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος, πρόεδρος της  Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδας – Αυστραλίας.

"Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν σε 10 επαρχιακές πόλεις αλλά ανάλογα με την έκβαση τη διαπραγμάτευσης , οι διαδηλωτές δεν αποκλείεται να κατέβουν και Αθήνα"  πρόσθεσε ο κ. Χρυσανθόπουλος.  

ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ο Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε σήμερα τον γέρμανό  ομολογο του, μιλώντας για συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί. Ο Χαικο Μάας αρνήθηκε ότι η Γερμανία ασκεί πιέσεις για τη λύση.

ΝΔ : ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

«Η Νέα Δημοκρατία προειδοποιεί την Κυβέρνηση να μη συναινέσει προκαταβολικά σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα δίνει στα Σκόπια ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το πράσινο φως για ένταξη στο ΝΑΤΟ» διαμήνυσε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top