Τα ονόματα που έχουν μείνει στο τραπέζι για συμφωνία με τα Σκόπια

Συμβιβασμό αναζητά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την ονομασία των Σκοπίων

 Στη δήλωση Νίμιτς ότι δεν έχουμε συμφωνία με τα Σκόπια στα γνωστά δυο θέματα , στο όνομα και στο σύνταγμα και στη χθεσινή συζήτηση που κράτησε στη Νέα Υόρκη 10 ώρες μεταξύ Κοτζιά και  Ντιμιτρόφ,  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

«Η συζήτηση φαίνεται να έχει  και πολλές ανατροπές», τόνισε η σχολιάστρια του Star, καθώς, όπως εξήγησε, οι δυο πλευρές άρχισαν να συζητούν αλλο όνομα,  το  «Republika Severna Makedonija» (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας),  αφού φαίνεται πως οι Σκοπιανοί δε θέλουν το  «Gorna Macedonija» (Ορεινή Μακεδονία)  και μας δε μας αρέσει το «Nova Macedonija» (Νέα Μακεδονία).

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:   «Το πρωί πάντως ο πρωθυπουργός απο τη Θεσσαλονίκη έκανε μια δήλωση που σήκωσε πολλή  σκόνη. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι μεγάλη νίκη να βάλουμε μπροστά απο το “Μακεδονία”  έναν προσδιορισμό – αφού τώρα όλοι τους λένε σκέτη “Μακεδονία”.  Αύτη η αποστροφή που συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης δείχνει ένα πράγμα,   ότι η εντολή που εχει ο κ. Κοτζιάς  είναι να βρει ένα συμβιβασμό και να το κλείσει».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top