Πιθανά λάθη στο νόμο του παραδέχθηκε ο Παρασκευόπουλος!

Δήλωσε ότι έχει δεχθεί σοβαρές απειλές ακόμα και για τα παιδιά του

Πιθανά λάθη στο νόμο του παραδέχθηκε ο Παρασκευόπουλος!

«Πιθανά λάθη» στον νόμο που συντάχθηκε επί της θητείας του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Δικαιοσύνης παραδέχθηκε  για πρώτη φορά ο Νίκος Παρασκευόπουλος!  

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» ο πρώην υπουργός δήλωσε  σχετικά με το νόμο του για την αποσυμφόρηση των φυλακών: «Σίγουρα προβληματίζομαι. Μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε, μήπως κάποια κατηγορία που αφαιρέθηκε ήταν περιορισμένη και έπρεπε να ήταν ευρύτερη. Αυτό οπωσδήποτε με προβληματίζει. Αλλά αυτή η απορία μήπως έχω μετανιώσει σε κάτι και αυτή νομίζω ότι συνδέεται με την επικοινωνιακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Όπως ο ίδιος επισήμανε «στις κατηγορίες που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις έτσι και αλλιώς εκεί μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Περιμένω βέβαια και εγώ να δω την ολοκλήρωση της εικόνας για μπορέσω μετά να αποφανθώ με μεγαλύτερη βεβαιότητα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος αρνήθηκε πάντως  ότι ο νόμος φωτογράφιζε την περίπτωση του Σάββα Ξηρού:

«Αλίμονο αν μία ελληνική κυβέρνηση έφτιαχνε ειδικό νόμο προκειμένου ένας άνθρωπος ο οποίος βαρύνεται με πολύ σοβαρές κατηγορίες να βγει ειδικά αυτός (Σάββας Ξηρός). Προφανώς και ήταν άδικη αυτή η κατηγορία και ότι δεν υπήρχε αυτή η εξατομίκευση που λέτε ότι προέκυψε και από την συνέχεια».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε επίσης σε απειλές που έχει δεχτεί:

«Έχω δεχτεί απειλές και ύβρεις σοβαρές. Ακόμη και για ύβρεις ή απειλές που αφορούν το πρόσωπο των παιδιών μου. Συνήθως οι απειλές είναι ανώνυμες και αυτοί οι οποίοι εκφράζουν απειλές τόσο βαριές φροντίζουν να αποκρύπτουν την ταυτότητα τους για να μην έχουν ποινικές συνέπειες. Είναι πραγματικά πολύ σοβαρό αλλά νομίζω ότι η χώρα μου παρέχει ασφάλεια, μου παρέχει φύλαξη, μου παρέχει φρουρά, μου παρέχει ασφάλεια. Το κυριότερο θέμα το οποίο υπάρχει είναι να έχουμε μια διαφορετική στάση ως κοινωνία απέναντι στο έγκλημα, να είμαστε αποτελεσματικοί, να το αντιμετωπίζουμε χωρίς να φτάνουμε και σε προσβολές ατομικών δικαιωμάτων».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top