Απειλή για την ισορροπία στο Αιγαίο η παράδοση 6 υποβρυχίων στην Τουρκία

Στο τραπέζι και πάλι η συμφωνία του 2009 από τη Γερμανία

Θέμα συζήτησης από το πρωί στους στρατιωτικούς κύκλους η πώληση γερμανικών υποβρυχίων στην Άγκυρα.

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο αμυντικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης, αποδεικνύεται και πάλι ότι παρά τις διαφωνίες μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας οι business παραμένουν business!

Πρόκειται για συμφωνία του 2009 του Βερολίνου με την Άγκυρα για κατασκευή και παράδοση 6 υποβρυχίων, από τα οποία έχει ναυπηγηθεί ήδη το ένα. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει «πάγωμα» της παράδοσης και σε αυτή την περίπτωση, όπως συνέβη και με παραγγελία αρμάτων μάχης, λόγω της πολιτικής της Τουρκίας στη Συρία σε αυτή την περίπτωση, αλλά και όπως σχεδιάζουν να κάνουν οι ΗΠΑ με τα μαχητικά αεροσκάφη F- 35.

Στην περίπτωση όμως που παραδοθούν κανονικά τα 6 υποβρύχια στην Τουρκία θα αλλάξει σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές δραματικά η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα διαθέτει 11 υποβρύχια και η Τουρκία 12, αλλά με την προσθήκη των 6 θα αυξηθεί ο αριθμός τους για τη γειτονική χώρα στα 18.

Τα συγκεκριμένα 6 υποβρύχια είναι του ίδιου τύπου με τα πιο σύγχρονα του Πολεμικού μας Ναυτικού,  όπως το «Παπανικολής», τα οποία είχαν περάσει από «40 κύματα» για να ενταχθούν τελικά στον στόλο.              

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top