Κουβέλης για πιλότο: Ο θάνατός του δεν έχει σχέση με αναχαίτιση – Έφυγαν πριν γίνει τα τουρκικά μαχητικά

«Η οδύνη είναι τεράστια για όλους»

Κουβέλης: Δεν έχει σχέση με αναχαίτιση ο θάνατος

Στη διαβεβαίωση ότι ο θάνατος του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση προχώρησε ο Φώτης Κουβέλης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τις στρατιωτικές αρχές, επέστρεφαν από μια αναχαίτιση δυο τουρκικών αεροσκαφών, η οποία αναχαίτιση δεν έγινε, διότι είχαν ήδη φύγει τα τουρκικά αεροσκάφη προς την Τουρκία. Έτσι επέστρεφαν στη βάση τους στη Σκύρο και 9 μίλια πριν πλησιάσουν στο νησί, ο δεύτερος πιλότος, γιατί ο αείμνηστος Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο αρχηγός της αποστολής, έχασε ξαφνικά το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο έπεσε στη θάλασσα. Έτσι λοιπόν χάθηκε ο γενναίος αυτός άνθρωπος» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τις συνθήκες της τραγωδίας στο Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμη: Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του Μirage – Ποιος ήταν ο Σμηναγός που σκοτώθηκε μετά τη συντριβή

«Κατηγορηματικά, ο θάνατος του πιλότου μας του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση. Εννέα μίλια πριν φθάσει στη Σκύρο χάθηκε το αεροσκάφος μαζί με τον Γιώργο Μπαλταδώρο» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η απώλεια είναι οδυνηρή. Ήταν ένας αφοσιωμένος αξιωματικής της Αεροπορίας. Λάτρευε τη δουλειά του. Είχε υψηλό το φρόνημα και υπηρετούσε το καθήκον με αυταπάρνηση. Η οδύνη είναι τεράστια για όλους μας» τόνισε ο ίδιος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας μιλούν για καταδίωξη των τουρκικών μαχητικών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών που διήρκησε πάνω από 40 λεπτά, με αποτέλεσμα να υπάρχει καταπόνηση των πιλότων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top