Στην τελική ευθεία για λύση ή αδιέξοδο στο Σκοπιανό

Συνεχίζει την ενημέρωση των κομμάτων ο Κοτζιάς - Συνάντηση με Γεννηματά και Λεβέντη

Συνεχίζονται και σήμερα οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει σχετικά με τις εξελίξεις στις  συνομιλίες για το Σκοπιανό, αλλά και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως και για τις συζητήσεις που είχε στα Τίρανα.

Το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ενώ το απόγευμα θα δει και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ, αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου,  όπως μετέδωσε η Ειρήνη Σαββοπούλου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου.      

 Ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες,  στις συναντήσεις του με τα κόμματα εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών για το Σκοπιανό και χαρακτήρισε καθοριστικές τις επόμενες εβδομάδες.     

Από την πλευρά τους τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο κ. Θεοδωράκης διαμήνυσαν ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία για σύνθετη ονομασία έναντι όλων και δέσμευση για συνταγματικές αλλαγές, με εξάλειψη των στοιχείων αλυτρωτισμού από τα Σκόπια, θα αντιμετωπίσουν με θετική διάθεση μια ενδεχόμενη συμφωνία.        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top