Αποστάσεις Βενιζέλου από Γεννημάτα για συνταγματική αναθεώρηση

«Δεν υπάρχει πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον κατάλληλο»

Αποστάσεις Βενιζέλου από Γεννημάτα για αναθεώρηση

Σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αναθεώρηση του Συντάγματος πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιήθηκε τόσο ως προς την ουσία των αλλαγών όσο και με το πολιτική συγκυρία, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον κατάλληλο για αναθεώρηση».

«Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι με ποιο τρόπο θα κινηθεί η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος ( απαιτούνται βεβαίως πενήντα βουλευτές) και θα επιδιωχθεί ένα minimum θεσμικής συναίνεσης μακράς πνοής με την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κατηγορείται - και ορθά-  από το σύνολο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για βαρειά και συστηματική προσβολή των θεσμών» αναφέρει – μεταξύ άλλων – σε άρθρο του στα Νέα.

Όπως τονίζει, μπορεί μέχρι πριν μερικούς μήνες να γινόντουσαν παρόμοιες συζητήσεις αλλά τώρα «κυριαρχεί η κυβερνητική σκευωρία κατά των θεσμών».

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις που κατέθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αφορούσαν την κατάργηση προνομίων του πολιτικού συστήματος, την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, την καθιέρωση σταθερού εκλογικού κύκλου, την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, την ενδυνάμωση των ανεξάρτητων αρχών, κλπ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top