Υπάρχει ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις το 2019; Τι απαντά ο Ρέγκλινγκ

Τι λέει για την προληπτική γραμμή στήριξης

Τι λέει ο Ρέγκλινγκ για τις περικοπές στις συντάξεις

Ιδιαίτερα αρνητικός απέναντι στο ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019 εμφανίζεται ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι αποτελούν μέρος της συμφωνίας βάσει της οποίας εκταμιεύθηκαν προηγούμενες δόσεις.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ωστόσο, αφήνει ανοιχτό παράθυρο για τον κατώτατο μισθό, αρκεί οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μη θέτουν σε κίνδυνο τη δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Ο Ρέγκλινγκ παίρνει θέση και για το ζήτημα της προληπτικής γραμμής, αν και σημειώνει ότι μπορεί και να μη χρειαστεί: «Καλό είναι να έχεις προληπτική πιστωτική γραμμή. Νομίζω ότι από μόνη της κάτι θετικό στα μάτια των αγορών».

Τέλος, όσον αφορά το χρέος, τονίζει ότι τυχόν μεσοπρόθεσμα μέτρα, αν κριθούν αναγκαία, θα συνοδεύονται από «κάποιου είδους στενότερη επιτήρηση», ενώ αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα της σύγκλισης με το ΔΝΤ και της εξαγοράς των δανείων του προς την Ελλάδα από τον ESM.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top