Νέα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό βάζει ο Ζάεφ

Αρνείται την αλλαγή του Συντάγματος και της ονομασίας για εσωτερική χρήση

Νέα εμπόδια στην πορεία των διαπραγματεύσεων  βάζει ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός καθώς απορρίπτει την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του, όπως επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.      

Την ίδια ώρα, με αίτημα την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη, έγινε και νέα συγκέντρωση έξω από το  Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

 Ζ. ΖΑΕΦ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ»

 Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός όμως δηλώνει πως η χώρα του δεν έχει επεκτατικές βλέψεις.

«Το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε στις όμορφες παραλίες και στα όμορφα νησιά της Ελλάδας όσο γίνεται περισσότερο!» δήλωσε στο Euronews.   

ΣΥΜΦΩΝΙΑ 20 ΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το σχέδιο συμφωνίας που ετοιμάζει ο Νίκος Κοτζιάς είναι :

-20 σελίδες και 7 Κεφάλαια

-Προβλέπει την Ονομασία:  GornaMakedonijia αμετάφραστη

- Και κυρίως ότι θα  χρησιμοποιείται έναντι όλων,

Ο Ζ.ΖΑΕΦ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ  ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Ο Ζόραν Ζάεφ απορρίπτει το αμετάφραστο και λέει πως ότι συμφωνηθεί θα είναι μόνο για διεθνή χρήση κι όχι για το εσωτερικό των Σκοπίων. «Πρέπει  να προστατεύσω  τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ειναι εύκολο για αυτούς, όπως δεν είναι και για μένα και τη δική μας αντιπολίτευση» τόνισε στο Euronews.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΖΑΕΦ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η επιμονή του Σκοπιανού Πρωθυπουργού να απορρίπτει αλλαγες στο Σύνταγμα προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών, αλλά  o Zάεφ σχολίασε:  

«Δεν υπάρχει λόγος. Πραγματικά, το Σύνταγμα είναι ένα βιβλίο εσωτερικών κανόνων. Δεν έχει επιπτώσεις εκτός της χώρας. Αν αλλάξουμε το Σύνταγμα, κάποιος άλλος στο μέλλον μπορεί να το αλλάξει και πάλι. Ποιος ο λόγος; Οι εσωτερικές λύσεις θα πάρουν αιώνες για να γίνουν».

«Νομίζω ότι όποιος κάνει συμφωνία, δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει. Φροντίζει και στηρίζει τη διατήρηση και την υλοποίησή της» τόνισε από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός  Εξωτερικών.     

Το σχέδιο Κοτζιά προβλέπει και αλλαγές στα βιβλία των Σκοπίων που έχουν αλυτρωτικές αναφορές.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top