Μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς

Για την υπόθεση Novartis - Τι δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός - Η μήνυση αναφέρεται και κατά του Παπαγγελόπουλου και της Τουλουπάκη - Νέα ενημέρωση 20:54

Την απόφαση του να καταθέσει μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Novartis γνωστοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως εξηγεί σε δήλωσή του, προβαίνει σε αυτή την κίνηση κατά του Πρωθυπουργού «γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία». Ακόμη, επισημαίνει ότι "ο κ. Τσίπρας δε θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!" και τονίζει ότι "οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου".

Η μηνυτήρια αναφορά εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα απευθύνεται και κατά του  Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτριου Παπαγγελόπουλου, της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Ελένης Τουλουπάκη, του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Χρήστου Nτζούρα, του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Στυλιανού Μανώλη, του προσώπου υπό την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» άνευ λοιπών στοιχείων, του προσώπο υπό την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», άνευ λοιπών στοιχείων και παντός άλλου υπευθύνου συνεργού.

Οι μηνυόμενες πράξεις σχετίζονται με τα εξής αδικήματα:

(α) Κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια (άρθρο 239 περ. β’ ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων
(β) Παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων
(γ) Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου (άρθρο 252 ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων
(ε) Παραβίαση του άρθρου 22 παρ. 4, 6 ν.2472/1997, για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων
(στ) Ψευδορκία μάρτυρα (άρθρο 224 ΠΚ), για τους 6ο και 7ο των μηνυομένων
(ζ) Συκοφαντική δυσφήμιση (άρθρο 363 ΠΚ), για τους 6ο και 7ο των μηνυομένων
(η) Ηθική αυτουργία στα ανωτέρω αδικήματα για τους 1ο και 2ο των μηνυομένων
(θ) Συμμορία (άρθρο 187 παρ. 5 ΠΚ), για τους 1ο, 2ο, 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων

 

Ολόκληρη η δήλωση Σαμαρά:

«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακοστημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.

Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!

Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.

Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν.

Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.

Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!     

Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

Απάντηση Μαξίμου για τη μήνυση Σαμαρά

Σε ειρωνικό ύφος κινήθηκε η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου για τη μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για «μανία καταδίωξης» του πρώην πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά. Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό»

 Απάντηση και από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης

Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του, έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υποστηρίζοντας ότι προφανής στόχος του πρώην πρωθυπουργού είναι ο αποπροσανατολισμός και ο εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων και εισαγγελικών λειτουργών.

Η δήλωση Παπαγγελόπουλου

«Ευχαριστώ τον κ.  Σαμαρά για τις υπερφυσικές ικανότητες που μου αποδίδει, οι οποίες μου επιτρέπουν, για ένα διεθνές σκάνδαλο, να προκαλώ και να χειραγωγώ έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο και να καθοδηγώ ακόμα και το FBI, το οποίο o κύριος Σαμαράς παρέλειψε να μηνύσει.

Είναι προφανής ο στόχος του για αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό και εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών και μαρτύρων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top