Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τη Novartis

Την παραίτηση του Α. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου ζητά ουσιαστικά ο Γ.Βλάχος

Σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis προχωρά η κυβέρνηση. Τη σύστασή της θα ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ωστόσο ότι  πρόκειται για σκευωρία.

Η ΝΔ λέει "ναι" στην προανακριτική αλλά υπό τον όρο ότι οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Η Εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ καταγγέλλει σκευωρία με επιχείρημα και παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού.

«Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στη Βουλή στις 2 Φεβ. 2017 είπε επί λέξει 'και βεβαίως τώρα ανοίγει μια άλλη υπόθεση της Novartis που θα δούμε τι θα μας φέρει»

Τελευταία εξέλιξη: Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis αποφασίζει η κυβέρνηση

Την παραίτηση του Α. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου ζητά ουσιαστικά ο Γ.Βλάχος

Στο μεταξύ έχουμε σοβαρά παρατράγουδα στη ΝΔ αφού ο Γιώργος Βλάχος ουσιαστικά ζητά την παραίτηση του Άδωνη Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Στο Βατοπαίδι ουσιαστικά όσοι εμπλέκονταν - χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ - έγινε παύση των καθηκόντων τους. Ο πρόεδρος θα το χειριστεί»

Αβραμόπουλος για Νοvartis: Tι ήταν κανένα παιδάκι ο Καραμανλής για να τον επηρεάσω;

Υπάρχουν και ενδοκυβερνητικές διαφωνίες

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα συλλεγούν και οι απαραίτητες υπογραφές. Ωστόσο ενδοκυβερνητικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις για τη βαρύτητα της υπόθεσης.

Βόμβα από Καμμένο για Novartis: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη χρηματισμού

Ναι στη συγκρότηση προανακριτικής λένε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι θα υπερψηφίσουν για να αποκαλυφθεί η σκευωρία τύπου 1989 που, όπως λένε, επιχειρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top