Τελευταία εξέλιξη: Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis αποφασίζει η κυβέρνηση

Τζανακόπουλος: Πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες για όλα τα πρόσωπα

Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis θα ζητήσει η κυβέρνηση. 

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «η βούληση του πρωθυπουργού, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία».

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η επιτροπή θα κρίνει αν μπορεί να στοιχειοθετήσει επαρκείς ενδείξεις των πρόσωπων που εμπλέκονται.

Ο κ. Τζανακόπουλος ρωτήθηκε και για επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο, λέγοντας πως, δεν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του φακέλου αλλά για το αν «επίκειται διαβίβαση στη Βουλή του φακέλου».

Αναφορικά με το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η αποκάλυψη της ταυτότητάς τους ή όχι είναι απόφαση του δικαστηρίου κατά τη διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμη: Θρίλερ με Novartis: Ψάχνει για offshore η Δικαιοσύνη – Αίτημα σε Άρειο Πάγο για τους μάρτυρες από Αβραμόπουλο

Παράλληλα, είπε ότι το σχετικό νομικό πλαίσιο τροποποιήθηκε το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να κατονομάσει εκείνους που κατηγορεί για συμπαιγνία για τη σκευωρία.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, πως δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του σκοπιανικού συντάγματος, είπε: «Το έναντι όλων προϋποθέτει και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας. Το έναντι όλων απαιτεί την αλλαγή του συντάγματος της γειτονικής χώρας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top