Ντιμιτρόφ (ΥΠΕΞ Σκοπίων): Είμαστε και εμείς Μακεδόνες, δεν είναι μόνο οι Έλληνες!

«Παράθυρο για λύση» βλέπει ο Μάθιου Νίμιτς

Τη θέση ότι ούτε τα Σκόπια αλλά ούτε και η Ελλάδα έχουν δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία» εξέφρασε ο Νικολά Ντιμιτρόφ, μετά τη συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς.

«Κανείς δεν μπορεί να μονοπωλήσει τον όρο Μακεδονία, εννοούμε διαφορετικά πράγματα όταν εμείς λέμε ότι είμαστε Μακεδόνες και όταν ένας Έλληνας λέει ότι είναι Μακεδόνας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, σημειώνοντας πως κανείς δεν έχει «το απόλυτο δικαίωμα στον όρο».

Ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι το θέμα της ονομασίας είναι ιδιαίτερο ευαίσθητο για τους Σκοπιανούς, ενώ τόνισε πως τα Σκόπια θέλουν να λύσουν το ζήτημα με αξιοπρεπή τρόπο «τόσο για τη χώρα μας όσο και για τους γείτονές μας τους Έλληνες».

«Και οι δύο πλευρές θέλουν να εργαστούν  σκληρά για να φτάσουν σε λύση» είπε από την πλευρά του ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

«Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ σήμερα. Το έχω κάνει αυτό επί πολλά χρόνια. Είχαμε ελπίδες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν προχώρησε το ζήτημα. Τώρα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας» πρόσθεσε ο Νίμιτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top