Στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας ο πρόεδρος του Ισραήλ: Ζήτησε να επισκεφτεί το σημείο της ιστορικής ναυμαχίας

Ανακηρύχθηκε και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά

Στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας ο πρόεδρος του Ισραήλ

Ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέπτεται τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας έγινε ο Ρούβεν Ρίβλιν.

Ο πρόεδρος του Ισράηλ πραγματοποίησε χθες – συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο – επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου και μάλιστα ζήτησε να μεταβεί και να ξεναγηθεί στο σημείο που έγινε η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Μαζί με τον κ. Καμμένο και τη συνοδεία των αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη και Αρχηγού Στόλου, Αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου, ο κ. Ρίβλιν μετέβη στο σημείο με την πυραυλάκατο «Δανιόλος».

Το απόγευμα της Τετάρτης, εξάλλου, ο Ισραηλινός Πρόεδρος αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ομοιότητες των δύο χωρών, ενώ μίλησε για τον μαραθώνιο της Ελλάδας να βγει από την κρίση με πολύ συγκινητικό τρόπο: «Το ελληνικό πνεύμα θα νικήσει και θα είμαστε στο πλευρό σας παντοτινά και αφού τελειώσει ο μαραθώνιος με επιτυχία».

Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση κράτησε 45 λεπτά και οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις διμερείς και τις περιφερειακές σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον Πρόεδρο του Ισραήλ την ανησυχία του για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ:

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top