Πρόεδρος Ισραήλ: Αυτή είναι η κοινή λέξη Αράβων, Ισραηλινών και Ελλήνων

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα στις συναντήσεις στην Αθήνα

Μήνυμα προς την Άγκυρα αλλά και τα Σκόπια έστειλαν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ισραηλινός ομόλογός του Ρεουβέν Ριβλίν που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε εμμέσως και ο Αλέξης Τσίπρας που υποδέχθηκε τον Ισραηλινό Πρόεδρο στο Μ. Μαξίμου.

«Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, κυρίως στον τομέα της ασφάλειας»  τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Ριβλίν θύμισε στον Αλέξη Τσίπρα, ότι Έλληνες, Ισραηλινοί και Άραβες, έχουν αρκετά κοινά και αποκάλυψε μάλιστα μια κοινή λέξη που λένε Έλληνες, Άραβες και Ισραηλινοί:  «Υπάρχουν λέξεις που τις μοιραζόμαστε όλοι. Άραβες, Ισραηλινοί και Έλληνες. Η ντομάτα για παράδειγμα…».  

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Ισραήλ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ

Το μεσημέρι, με την ευκαιρία των 70 χρόνων από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ τιμήθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τη συμβολή του στην ελληνοϊσραηλινή φιλία. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ βραβεία δόθηκαν επίσης στον  Νίκο Παππά για λογαριασμό της Κυβέρνησης, στον Γιώργο Παπανδρέου, στον Σταύρο Ξαρχάκο και στον Παναγιώτη Γιαννάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top