Video… πόλεμος μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και ΝΔ για το Σκοπιανό

Δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επικαλείται η κυβέρνηση – Σκληρή απάντηση από την Πειραιώς

Το ερώτημα εάν συμφωνεί η διαφωνεί με όσα δήλωνε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για το ονοματολογικό το 1994 και ενώ είχε προηγηθεί η πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά,  θέτει στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.   

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από βίντεο από τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, στην οποία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέφερε: « Εγώ δέχομαι συζήτηση για μικτή ονομασία, το είπα καθαρά, το λέω και πάλι, ενδεχομένως Σλαβομακεδονία είχα προτείνει (...) κατά την άποψη μου πρέπει η Ελλάς να δεχθεί γιατί αλλιώς, αν δεν δεχθεί, θα πάμε σε σκέτη "Μακεδονία"».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριζε επίσης στο συγκεκριμένο απόσπασμα ότι  «είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα, αυτό το κράτος με το όνομα "Μακεδονία" και να μην δεχόμαστε να μείνει με ένα σύνθετο όνομα». Χαρακτήριζε ακόμη στο ίδιο βίντεο  «λάθος»  τα μέτρα από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ  και πρότεινε «η ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάς δηλαδή, να προχωρήσει αποφασιστικά».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωνε και ότι  «αυτή την ώρα χρειάζεται ειλικρίνεια και εντιμότητα και θάρρος, αυτό χρειάζεται η εξωτερική μας πολιτική -και αυτό νομίζω είναι που μας λείπει».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του διερωτάται:  «Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνιζε το 1994, μετά την πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ονοματολογικό, πως "είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία", υπογραμμίζοντας πως "εάν η Ελλάς δεν δεχθεί ονομασία μικτή θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία";».

Καταλήγει  η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου : «Αναμένουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με "ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος", όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως είναι ψεύτης, ανέντιμος και δειλός».

 

Η απάντηση της ΝΔ: «Το μόνο που συνδέει  πλέον Τσίπρα και Καμμένο είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής»

Tο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Αφού υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ότι είναι Κυβέρνηση κι ότι βρισκόμαστε στο 2018 ας της θυμίσουμε και δύο δηλώσεις που έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις έκαναν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και δείχνουν ότι το μόνον που τους συνδέει πλέον - εκτός από τις καρέκλες της εξουσίας - είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής».

Η ΝΔ συνοδεύει την απάντησή της με video δηλώσεων του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top