Θύελλα με τα σενάρια γύρω από το Σκοπιανό: Φεύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση;

«Φλερτάρει» με την αντιπολίτευση το Μαξίμου – Ο ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Θύελλα για Σκοπιανό: Φεύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση;

Πολιτική θύελλα έχουν σηκώσει τα σενάρια γύρω από το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και, συγκεκριμένα, την προοπτική διαμόρφωσης μιας πλειοψηφίας για την ψήφιση μιας λύσης, εάν αυτή έρθει στη Βουλή.

Διαβάστε ακόμη: Ξεκίνησε η συνεδρίαση των ΑΝΕΛ – Παπαχριστόπουλος: Ούτε μία στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ξεκαθαρίσει ότι χωρίς νέα απόφαση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, δεν πρόκειται να στηρίξουν λύση με όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης: Ανοικτή κόντρα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό: Έξαλλος ο Καμμένος με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, αναμένεται να επικυρώσουν αυτή την απόφαση μετά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, o Πάνος Καμμένος έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να προτίθεται να αποχωρήσει από μέλος της κυβέρνησης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση σχετική πρόταση!

Ωστόσο, φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.

Δεν αποκλείεται ο κ. Καμμένος να πάρει θέση για το θέμα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη: Σε ρυθμούς… Σκοπιανού η κυβέρνηση: Συνεδριάζουν οι ΑΝΕΛ – Έρχεται στην Αθήνα ο Νίμιτς

Την ίδια ώρα, χαραμάδες επικοινωνίας για το θέμα φαίνεται πως υπάρχουν ανάμεσα στο Μαξίμου και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης - μιλώντας στον Σκάι - και ο Ανδρέας Λοβέρδος - μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM - ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη να μετέχει σε κυβερνητικό σχήμα με τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό, ούτε να λειτουργήσει ως αντικαταστάστης των ΑΝΕΛ σε κυβέρνηση ή/και Βουλή.

Ωστόσο, από το Μαξίμου εκτιμούν πως θα μπορούσαν να στηρίξουν μια λύση για το θέμα της ονομασίας, εφόσον τηρεί τις θέσεις που έχει εκφράσει και επίσημα η Φώφη Γεννηματά, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων.

Ο σκόπελος –εν προκειμένω – ακούει και πάλι στο όνομα… Ανεξάρτητοι Έλληνες. Και αυτό γιατί επί του παρόντος δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να στηρίξει στη Βουλή μια λύση για το θέμα της ονομασίας, χωρίς την παράλληλη στήριξη της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Εκεί, στα πηγαδάκια των πολιτικών συζητήσεων, ακούγονται δύο σενάρια: είτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να πάρει σαφείς αποστάσεις από τους ΑΝΕΛ μιλώντας για «ακροδεξιά ρητορική» και να στηρίξει την πρόταση όταν έρθει στη Βουλή είτε (αρκετά απίθανο μάλλον) να δοθεί πράσινο φως στους βουλευτές της για ψήφο κατά συνείδηση.

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top