Σε ρυθμούς… Σκοπιανού η κυβέρνηση: Συνεδριάζουν οι ΑΝΕΛ – Έρχεται στην Αθήνα ο Νίμιτς

Αναζητά «συμμαχίες» και στην αντιπολίτευση το Μαξίμου

Σε ρυθμούς… Σκοπιανού η κυβέρνηση

Σε ρυθμούς… Σκοπιανού θα κινηθεί (πολιτικά) και αυτή η εβδομάδα, η οποία έχει ως φόντο το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Μετά τις επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και το διάγγελμα του κ. Τσίπρα για αμοιβαία αποδεκτή λύση, σκυτάλη παίρνει η κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ θα δείξει εάν υπάρχουν περιθώρια «συμβιβασμού» από την πλευρά τους. Τα μέχρι τώρα μηνύματα δείχνουν ξεκάθαρο «όχι», με τους ΑΝΕΛ να επιμένουν στην εθνική γραμμή από το συμβούλιο των αρχηγών του 1992 και να τονίζουν πως αυτή μπορεί να αλλάξει μόνο με νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά, προσπάθησε να ανοίξει… χαραμάδες επικοινωνίας με την αντιπολίτευση, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί τη συναίνεσή τους εάν έρθει συμφωνία για το όνομα στη Βουλή.

Αύριο, πάντως, αναμένεται στην Αθήνα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ο Νίμιτς, θα επισκεφτεί στη συνέχεια και τα Σκόπια, όπου θα επιχειρήσει νέο κύκλο επαφών με την πολιτική και ηγεσία.

«Η συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ στο Νταβός ήταν θετική και σημαντική, μια πραγματικά ιστορικής σημασίας συνάντηση, εάν οδηγήσει τελικά στην επίλυση των σημαντικών διαφορών μεταξύ των δυο γειτόνων» σημείωσε, εξάλλου, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ στην Καθημερινή της Κυριακής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top