Νέα «γενιά» πλειστηριασμών με… εθελοντική παράδοση ακινήτων: Πως θα γίνεται η διαγραφή χρέους

Τι θα γίνεται στην περίπτωση που η οφειλή υπερβαίνει την αξία του ακινήτου

Νέα γενιά πλειστηριασμών με εθελοντική παράδοση ακινήτων

Εθελοντική παράδοση ακινήτου λέγεται η νέα… «γενιά» των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του capital.gr, το θέμα έχει συζητηθεί στις επαφές μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών.

Στόχος είναι ένα πλαίσιο δανειολήπτη με τη διαμόρφωση ελκυστικής τιμής για την παράδοση του ακινήτου του και αφετέρου μία διαδικασία χωρίς γραφειοκρατία, η οποία θα συνίσταται ουσιαστικά στην παράδοση των κλειδιών του ακινήτου στην τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνελήφθη 65χρονος γιατρός γιατί πήρε «φακελάκι» για να χειρουργήσει

Όπως τονίζουν τραπεζίτες, αν τελικά εφαρμοστεί η εθελοντική παράδοση ακινήτων θα γίνει αρχικά σε «καλά» ακίνητα και σε δάνεια που καλύπτονται από τοην αξία του ακινήτου.

Το όφελος για τον δανειολήπτη θα είναι ότι μέσω πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων, θα μπορεί να πάρει μεγαλύτερη αξία για το σπίτι από το αν έβγαινε σε πλειστηριασμό.

Για περιπτώσεις που η αξία δεν καλύπτει την οφειλή (πχ. δανειολήπτης που χρωστά 150.000 ευρώ και το ακίνητό του αξίζει 100.000 ευρώ), το χρέος που απομένει (εν προκειμένω 50.000 ευρώ) θα μπορεί είτε να ξαναρυθμιστεί – ενδεχομένως και με κάποιο άλλο ακίνητο – ή ακόμη και να διαγραφεί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top