Την επέκταση των χωρικών υδάτων προαναγγέλλει ο Νίκος Κοτζιάς

Βαρύτερος ο λογαριασμός για τα F16 - Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση και απο το Σκοπιανό

Τη δική του απάντηση στον Ερντογάν έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος σε εθνοφύλακες:  «Στη χειρότερη, αμφισβητεί την Ελληνική, διεθνώς κατοχυρωμένη, κυριαρχία και διεκδικεί εδάφη μας.  Η απάντησή μας αγαπητοί εθνοφύλακες είναι “Μολών Λαβέ”».

Την ώρα που 3 τουρκικά  κατασκοπευτικά CN235 παραβίασαν 34 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο,  ο Νίκος Κοτζιάς , σε μια κίνηση ιδιαίτερης σημασίας,  προανήγγειλε την εφαρμογή της σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας που αναγνωρίζει στη χώρα μας την αύξηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και άρα την επέκταση των χωρικών της υδάτων. «Το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη είναι δικό της. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να το συζητάμε με την Τουρκία» επισήμανε .  

Στο μεταξυ,  βαρύτερος αποδεικνύεται τελικά ο λογαριασμός της αναβάθμισης των F16 απ’ ότι αρχικώς έλεγε η κυβέρνηση. Οι αμερικανοί   ζητούν  1,6 δις δολάρια για 85 αεροσκάφη και μάλιστα το 1 δις. απο αυτά πρέπει να καταβληθεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Υψηλόβαθμες πηγές απο το Πεντάγωνο αποκάλυψαν επίσης σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο,  χωρίς να αποκλείουν επέμβαση των δυτικών δυνάμεων στο Λίβανο.

Την ίδια ώρα ωστόσο , μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί το Σκοπιανό. Ο Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι δεν θα συναινέσει σε χρήση του όρου «Μακεδονία»  αλλά ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει να εννοηθεί πως δεν χρειάζεται τις ψήφους των ΑΝΕΛ στο κοινοβούλιο.  

«Αυτό που χρειάζεται είναι μία πλειοψηφία βουλευτών, όχι μία πλειοψηφία κομμάτων» επισημαίνει.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top