Τα γαλλικά του Αλέξη Τσίπρα, ο μύθος του Οδυσσέα και οι επαφές

Βραβείο πολιτικού σθένους στον πρωθυπουργό στο Παρίσι

Ταξίδι- αστραπή στο Παρίσι πραγματοποιεί απο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου τιμήθηκε με το βραβείο του πολιτικού σθένους, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Η κάμερα του Star κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες απο τις επαφές του με Γάλλους επιχειρηματίες.

«Αγαπητοί φίλοι, είναι μεγάλη τιμή και μια πραγματική ευχαρίστηση να είμαι εδώ μαζί σας» είπε στα γαλλικά ο γαλλικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απονομή του βραβείου πολιτικού σθένους.  

Ο Έλληνας πρωθυπουργος έφτασε στο πολυτελές ξενοδοχείο στις 8.30 το πρωί  όπου είχε πρόγευμα με σημαντικούς επιχειρηματίες και  τραπεζίτες,  αλλά και με σημαίνοντα μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale.  

«Βλέποντας από μακριά αυτή τη μεγάλη εμπειρία, θαρρώ πως πολλές φορές βρισκόμουν και εγώ ο ίδιος μέσα στον μύθο του Οδυσσέα που είπε στους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι, προκειμένου να μην αντιδράσει ακούγοντας το τραγούδι των σειρήνων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Πατρίκ Βασμάν,  μέλος της πολιτικής επιθεώρησης  Politique Internationale δήλωσε κατά τη βράβευση:  «Είναι επίσης και η Ελλάδα που βραβεύουμε. Την Ελλάδα που αγαπάμε όλοι. Απο τον Σωκράτη στη Νανά Μούσχουρη, απο τον Περικλή στα παιδιά του Πειραιά» .

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός είχε γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων. Στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Δεναξά (και μπορείτε να δείτε στο video) απο το  ελληνικό εστιατόριο στο κέντρο του Παρισιού, φαίνονται οι προσκεκλημένοι του Αλέξη Τσίπρα να απολαμβάνουν  μεσογειακές γεύσεις απο τον ελληνοκύπριο σεφ.  

Ενθουσιασμένος ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών:   

 «Για μια ακόμη φορά σε διαφορετικό στέκι αυτή τη φορά είχα τη χαρά να γευτώ τις λιχουδιές της Ελλάδας στην καρδιά του Παρισιού.  Ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία και για την καταπληκτική μεσογειακή ατμόσφαιρα».  

Ο  πρωθυπουργός βραβεύεται και από τον γαλλικό  δικηγορικό σύλλογο για την προσήλωσή του στο ευρωπαϊκό ιδεώδες.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top