Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Υλοποίηση του προγράμματος και ελάφρυνση χρέους για να βγείτε στις αγορές

«Αξιοσημείωτη η πρόοδος της Ελλάδας»

Λαγκάρντ: Υλοποίηση του προγράμματος και ελάφρυνση χρέους

Η υλοποίηση του προγράμματος και ελάφρυνση του χρέους είναι τα σημεία-κλειδιά για να βγει η Ελλάδα στις αγορές το 2018 και να βάλει τέλος στα μνημόνια, σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «αξιοσημείωτη πρόοδο» της Ελλάδας και τόνισε πως συνεχάρη τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε ακόμη: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ – «Εφαρμόστε το πρόγραμμα» το μήνυμα του ΔΝΤ

Η δήλωση της Λαγκάρντ:

«Ήμουν πολύ ευτυχής να καλωσορίσω σήμερα τον Πρωθυπουργό Τσίπρα στο ΔΝΤ. Έδωσα συγχαρητήρια σε εκείνον και τον ελληνικό λαό και για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή δύσκολων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στον τομέα των συντάξεων και του φόρου εισοδήματος. Είχαμε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση. Το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα μια “επί της αρχής” χρηματοδοτική ρύθμιση για την υποστήριξη του ελληνικού προγράμματος. Η αποφασιστική υλοποίηση αυτού του προγράμματος, μαζί με μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους, είναι απαραίτητα συστατικά για την υποστήριξη της επιστροφής της Ελλάδας στην αειφόρο ανάπτυξη και την επιτυχή έξοδο από την χρηματοδότηση των επίσημων δανειστών τον επόμενο χρόνο. Ο πρωθυπουργός και εγώ δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top