K.Μακρή: Στα δικαστήρια θα κριθεί το μέλλον της επένδυσης του Ελληνικού

Αύριο… κληρώνει για τα αρχαία στο ΚΑΣ

Την επισήμανση ότι το μέλλον της επένδυσης του Ελληνικού θα κριθεί τελικά στις δικαστικές αίθουσες έκανε  στο σημερινό της σχόλιο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Κάτια Μακρή.       

«Σήμερα είχαμε την απόφαση της επιτροπής επίλυσης  δασικών αμφισβητήσεων ότι τα 37 στρέμματα στην καρδιά της έκτασης δεν ειναι δάσος, αλλά αμέσως μετά είxαμε προσφυγή απο δυο οικολογικές οργανώσεις στο ΣτΕ που ζητούν να κηρυχθεί η έκταση δασική» τόνισε η σχολιάστρια του Star.

Όπως πρόσθεσε, αύριο… κληρώνει για τα αρχαία, στη συνεδρίαση του ΚΑΣ στη 1 το μεσημέρι, με πρώτο θέμα στην ατζέντα το Ελληνικό.  

Όπως ανέφερε η Κ. Μακρή, οι πληροφορίες λένε ότι αν η απόφαση λέει πως πρόκειται για χώρο αρχαιολογικού  ενδιαφέροντος, θα προσφύγει η ίδια η κυβέρνηση στο ΣτΕ, με την ελπίδα ότι το δικαστήριο θα αποφασισει γρήγορα.

«Όσο γρήγορα πάντως και να κινηθεί το ΣτΕ, είτε για το δασικό είτε για τα αρχαία, σίγουρα χρειάζεται ένα πεντάμηνο, οπότε πάμε για το 2018 και βλέπουμε» συμπλήρωσε…   

Νέο επεισόδιο, συμπλήρωσε η Κ. Μακρή έχουμε και με την Fraport, αυτή τη φορά για τον διάδρομο στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

«Η γερμανική εταιρία έστειλε επιστολή στον Χρήστο Σπίρτζη, στην οποία επισημαίνει πως τα έργα στο διάδρομο δεν θα τελειώσουν τον Φεβρουάριο αλλά τον Απρίλιο  και  ότι αυτό η κυβέρνηση το αποφάσισε μονομερώς. Άρα,  θα υποστεί οικονομική ζημιά και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει αποζημιώσεις» ανέφερε τέλος η σχολιάστρια του Star.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top