Ευκαιρία να γίνει η Ελλάδα ελκυστική και «κανονική» χώρα λέει ο Μοσκοβισί

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του star.gr από τις Βρυξέλλες

Μοσκοβισί:Να γίνει η Ελλάδα ελκυστική και «κανονική» χώρα

Για την προετοιμασία της εξόδου της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και την εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης θα συζητήσουν σήμερα οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, όπως δήλωσε από το Ταλίν ο Επίτροπος επί των οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος δήλωσε ότι ήρθε η ώρα της προετοιμασίας της εξόδου της Ελλάδα από το πρόγραμμα και εξήγησε ότι είναι σημαντική και αποφασιστική η 3η αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι «είναι διαφορετική από αυτές που έχουν προηγηθεί διότι πρόκειται για δουλειά σε μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί», δηλαδή συμπλήρωσε «μιλάμε για την εφαρμογή». Τόνισε δε ότι υπάρχει «ήδη σημαντική βελτίωση που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα».

Εξήγησε ότι «η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, η ανεργία μειώνεται, η Ελλάδα βγήκε με θετικό τρόπο στις αγορές, εξήλθε από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος  και πρέπει να συνεχίσει. Πρέπει να γίνει μία χώρα ελκυστική (για επενδύσεις) και τολμώ να πω “κανονική” μέσα στην Ευρωζώνη» κατέληξε ο Επίτροπος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως η συζήτηση που θα γίνει σήμερα για την Ελλάδα θα είναι γενικού χαρακτήρα και πως πριν τοποθετηθεί αναμένει την εισήγηση των θεσμών.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top