Έκκληση στον ΟΗΕ για νέες κυρώσεις και στη Β.Κορέα για παύση του πηρυνικού της προγράμματος απευθύνει ο Ντ.Τουσκ.

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Έκκληση στον ΟΗΕ για νέες κυρώσεις και στη Β.Κορέα για παύση του πηρυνικού της προγράμματος απευθύνει ο Ντ.Τουσκ.

Έκκληση στον ΟΗΕ για νέες κυρώσεις και προς τη Β.Κορέα να σταματήσει άμεσα και επαληθεύσιμα το πηρυνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα απηύθυνε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

"Η τελευταία πυρηνική δοκιμή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας παραβιάζει σοβαρά τις υποχρεώσεις της, βάσει του διεθνούς δικαίου, τις επανειλημμένες απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του παγκόσμιου καθεστώτος μη διάδοσης και αφοπλισμού", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ξεκαθαρίζοντας ότι η κίνηση αυτή "αναγκάζει τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί και να αντιδράσει γρήγορα και αποφασιστικά".

"Η ΛΔΚ", εξηγεί ο Πρόεδρος Τουσκ, "πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά, τα όπλα μαζικής καταστροφής και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων με πλήρη, επαληθεύσιμο και μη αναστρέψιμο τρόπο και πρέπει να διακόψει αμέσως όλες τις σχετικές της δραστηριότητες".

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Τουσκ, η ΕΕ είναι έτοιμη να εντείνει την πολιτική της όσον αφορά τις κυρώσεις και καλεί τη Βόρεια Κορέα να επανεκκινήσει τον διάλογο για τα προγράμματά της "χωρίς όρους".

"Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει περαιτέρω κυρώσεις και να επιδείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την επίτευξη ειρηνικής αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου. Οι κίνδυνοι αυξάνονται", καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top