Νέες αποκαλύψεις για το 2015: «Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών»

Τι είπε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος

Νέες αποκαλύψεις για την «καυτή» περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 έρχονται στο φως.

Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, είπε -μιλώντας στον Σκάι- πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είχε από το 2014 έτοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών.

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη τον Νοέμβριο του 2014 πως αυτή θα ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δύο πράγματα: πως θα προχωρήσει στη δημιουργία της Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους και πως θα προχωρήσει στην μετατροπή των προνομιούχων μετοχών των τραπεζών σε κοινές, προκειμένου να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου» είπε ο κ. Πετράκος.

«Το σχέδιο δεν προχώρησε γιατί προφανώς ο κ. Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο είχαν επιλέξει τον συμβιβασμό και την υποταγή και στα κελεύσματα και αυτά ήταν λόγια προεκλογικής κατανάλωσης» πρόσθεσε.

«Την αλλαγή στάσης αυτή εμείς οι βουλευτές την μάθαμε όταν έγινε. Γι’ αυτό και διαφώνησε και αποχώρησε μια μεγάλη ομάδα βουλευτών τότε» σημείωσε ο κ. Πετράκος.

Απαντώντας στο εάν πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2015: «Φυσικά πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή γιατί ο κ. Τσίπρας παραβίασε την εντολή του ελληνικού λαού να μην υπογράψει νέο μνημόνιο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top