Κάτια Μακρή: Πρωταρχικό καθήκον η προστασία των θεσμών και η διάκριση των εξουσιών

Γιατί προκλήθηκαν τόσο έντονες αντιδράσεις για την τοποθέτησή της Βασιλικής Θάνου στο νομικό συμβούλιο του πρωθυπουργού

Η Βασιλική Θάνου με πρόταση του Αλέξη Τσίπρα είχε διατελέσει και υπηρεσιακή πρωθυπουργός από τις 27 Αυγούστου του '15 έως τις 21 Σεπτεμβρίου του '15, κατά την προεκλογική δηλαδή περίοδο.

Η Κάτια Μακρή εξήγησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, γιατί προκλήθηκαν τόσο έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με αφορμή την τοποθέτησή της στο νομικό συμβούλιο του πρωθυπουργού, ως άμισθης προϊστάμενης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Όπως είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που δικαστικοί μεταπηδούν σε πολιτικές θέσεις. «Το σημείο αιχμής στην κα Θάνου είναι ότι δεν είχαμε δει ποτέ κατά το παρελθόν, να είναι ένας δικαστικός σε τόσο υψηλό επίπεδο. Μέχρι πριν από 10 μέρες ήταν πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και χθες μετακινήθηκε ως νομική σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου. Όσο καλοπροαίρετα και να το δει κανείς αυτό, υπάρχει ηθικό θέμα, γιατί αυτή η μετακίνηση δείχνει έναν εναγκαλισμό της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία, οι οποίες πρέπει να λειτουργούν τελείως διακριτά» σημείωσε η δημοσιογράφος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η εντύπωση που δημιουργείται δεν κλονίζει τα πρόσωπα αλλά το ίδιο το κράτος».

Η Κάτια Μακρή εξήγησε ότι αν η κα Θάνου άφηνε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη συνταξιοδότησή της θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. «Επίσης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν αυτή τη συζήτηση δεν την κάναμε με φόντο την κόντρα κυβέρνησης και δικαστών που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα» κατέληξε.

Δείτε τι είπε στο βίντεο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top