«Κλείνει το μάτι» στην Γεννηματά για «προοδευτική διακυβέρνηση» ο Τσίπρας σε συνέντευξη!

«Δεν συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις» απάντησε… προκαταβολικά η Φώφη - ΝΔ: «Καμένο το δεκανίκι των ΑΝΕΛ»

«Κλείνει το μάτι» στην Γεννηματά για «προοδευτική διακυβέρνηση» ο Τσίπρας σε συνέντευξη!

Σε άνοιγμα προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», σε μία αναφορά του  που προκάλεσε αίσθηση. Η ίδια αναφορά όμως προκαλεί και ποικίλες ερμηνείες για πιθανή αναδιάταξη των κομματικών συμμαχιών που συγκροτούν την σημερινή κυβέρνηση, λόγω και της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης τις τελευταίες  ημέρες για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με ισοβίτη κρατούμενο.               

«Θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων» αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην συνέντευξή του/  

«Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα, μέσα σε καθεστώς πόλωσης, σε νέα αδιέξοδα, το μοντέλο αυτό - όπως είναι και η σημερινή κυβέρνηση - έχει αποτύχει», είχε δηλώσει προηγουμένως  πάντως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά,  μιλώντας στην ΕΡΤ1 και αποκλείοντας ουσιαστικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.      

«Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνά μέσα από εκλογές» πρόσθεσε  μάλιστα η κ. Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται συνειδητοποιεί ότι το δεκανίκι των ΑΝΕΛ είναι πια καμένο και ψάχνει άλλους συμμάχους. Πολύ δύσκολο να βρει...» σχολίασε από την πλευρά του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σε μια αιχμή για την κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.  

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top