Δένδιας: Να δώσει σύντομα εξηγήσεις στη Βουλή ο κ. Τσίπρας για την διαπραγμάτευση

«Ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς τον Ιανουάριο του 2015»

Δένδιας: Να δώσει σύντομα εξηγήσεις στη Βουλή ο κ. Τσίπρας για την διαπραγμάτευση

«Η κυβέρνηση έκλεισε την αξιολόγηση με 1,5 χρόνο καθυστέρηση και με4,5 δις επιπλέον μέτρα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ , στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του  Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ενώ  την κατηγόρησε επίσης  ότι «ενώ είπε ότι θα πετύχει κάτι για το χρέος, μια ρύθμιση, δεν πέτυχε κάτι διαφορετικό παρά μία λίγο καλύτερη λεκτική διατύπωση, από τη διατύπωση του Νοεμβρίου του ’12».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Δένδιας  «δεν κατάφεραν κάτι ούτε για την είσοδό μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ» και ότι «σε όλους τους στόχους που έθεσε η κυβέρνηση, δεν έφερε κάτι σημαντικό. Μόνο επώδυνα μέτρα».

Επέκρινε επίσης την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης  επισημαίνοντας ότι «εμείς  το χρέος θα το βάζαμε μετά τις γερμανικές εκλογές. Φάνηκε ότι απλώς αναλώθηκε διαπραγματευτικό κεφάλαιο».   

Κάνοντας αντιπαραβολή με τα πεπραγμένα της  προηγούμενης κυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι «με τον κ. Σόιμπλε έχουμε διαπραγματευτεί εντίμως. Όχι ως υπήκοοι. Δεν του δώσαμε το σύνολο της ελληνικής περιουσίας για 100 χρόνια ούτε το σύνολο του τραπεζικού συστήματος για 36 χρόνια» και συμπλήρωσε: «Αυτοί που κατηγορούσαν εμάς ως «εθελόδουλους», «γερμανοτσολιάδες» και «δοσίλογους», πρέπει τώρα, κατ’ ελάχιστον, να καταπιούν τα λόγια τους».

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις άμεσα στη Βουλή για την διαπραγμάτευση. «Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ερχόταν ο Πρωθυπουργός σύντομα στη Βουλή και να λογοδοτήσει επί της διαπραγμάτευσης την οποία διεξήγαγε» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας  ότι «με αυτό το κυβερνητικό σχήμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πια εκλείψει πια κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής του πολίτη. Πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε κάτι άλλο. Στην Δημοκρατία το μόνο «άλλο» που προβλέπει το σύστημα ως διέξοδο είναι οι εκλογές».

Σχετικά με τις συναντήσεις που κάνει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε ότι «θα έπρεπε να είχαν γίνει τον Γενάρη του ’15, όταν τότε μπαίνανε τα θεμέλια της διαπραγματευτικής τακτικής. Τότε η κυβέρνηση δεν μας άκουσε, έκανε ακριβώς το ανάποδο από ό,τι τη συμβουλεύαμε και πληρώνουμε τώρα το φέσι».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top