Χρεωστικό είναι ΕΝΑ στα ΤΡΙΑ εκκαθαριστικά-Μέχρι τις 30 Ιουνίου η προθεσμία

Πολύ μικρός αριθμός πολιτών έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση

Χρεωστικό είναι ένα στα τρία εκκαθαριστικά της εφορίας, όπως προκύπτει από τις πρώτες εκκαθαρίσεις των φορολογικών δηλώσεων, ενώ παραμένει πολύ μικρός ο αριθμός των πολιτών που έχει υποβάλει μέχρι τώρα φορολογική δήλωση.

Xαρακτηριστικό είναι πως μέχρι στιγμής μόλις το 22% έχει εκκαθαριστεί, ενώ η προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία, οι φορολογούμενοι  καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016 ο οποίος κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 750€.

Μόλις το 16% δείχνει να έχει επιστροφή φόρου. Η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις προκύπτουν για τους μισθωτούς και συνταξιούχους αφού η εκκαθάριση γίνεται με τα μειωμένα αφορολόγητα όρια και τις νέες κλίμακες.

Στους χαμένους και όσοι εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Ωστόσο με δεδομένο ότι η φοροδιαφυγή οργιάζει σε αυτό τον κλάδο οι περισσότεροι δηλώνουν μικρά εισοδήματα, με αποτέλεσμα να έχουν και μικρή επιβάρυνση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top