Σκληρό ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ Γερμανίας-ΔΝΤ για το χρέος: Αμετακίνητος ο Σόιμπλε

Στα χέρια των υπουργών Οικονομικών βρίσκεται έκθεση των θεσμών με τρία πιθανά σενάρια για το ελληνικό χρέος

Πάγο στις προσδοκίες της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αποφάσεις οριστικής ρύθμισης του χρέους βάζει το Βερολίνο.

«Ίσως θα μπορούσαμε να το διασαφηνίσουμε ακόμα περισσότερο στο ένα ή στο άλλο σημείο, αλλά δεν μπορεί να αποφασιστεί αυτό το πράγμα (η ελάφρυνση του χρέους) πριν το τέλος του προγράμματος» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup, προσγειώνοντας έτσι τις προσδοκίες Αθήνας και ΔΝΤ για άμεσες αποφάσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Euroworking Group ξεκίνησε μια πρώτη συζήτηση για το χρέος πριν το Eurogroup.

Στα χέρια των υπουργών Οικονομικών βρίσκεται έκθεση των θεσμών με τρία πιθανά σενάρια για το ελληνικό χρέος.

Στο πρώτο, το πιο αισιόδοξο σενάριο η Ελλάδα θα αναπτύσσεται για πολλά χρόνια με 1,3%, θα εμφανίζει πλεόνασμα 2,6% και έτσι το χρέος της  θα υποχωρήσει το 2060 στο 60% του ΑΕΠ. Με το δεύτερο σενάριο, το πιο απαισιόδοξο η μέση ανάπτυξη θα είναι 1% και το πλεόνασμα 1,5%.

Το χρέος θα εκτοξευτεί το 2060 στο 226% του ΑΕΠ και θα απαιτηθεί μεγάλη αναδιάρθρωση, το τρίτο σενάριο βρίσκεται κάπου στη μέση.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top