Νέα ΣΦΑΛΙΑΡΑ από Σόιμπλε λίγο πριν το Eurogroup: Καμία ελάφρυνση χρέους πριν λήξει το πρόγραμμα!

«Ευρωζώνη και ΔΝΤ εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις»

Σόιμπλε για Ελλάδα λίγο πριν το Eurogroup

Νέο πάγο στο θέμα του ελληνικού χρέους έβαλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση μέχρι να λήξει το πρόγραμμα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρούνο Λεμέρ, σχολίασε τις  δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πως η Ευρώπη πρέπει να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος λέγοντας ότι η γερμανική Βουλή έχει ψηφίσει για το ελληνικό πρόγραμμα το 2015 και πως δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα τώρα.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέο πρόγραμμα τώρα» τόνισε ο Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του πως μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από την λήξη του τρέχοντος προγράμματος θα απαιτούσε νέα εντολή από την γερμανική Βουλή.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διαπραγματευτεί για ζητήματα που ο γερμανικός νόμος δεν επιτρέπει.

Συνεχίζοντας, ο Σόιμπλε υπογράμμισε πως «Ευρωζώνη και ΔΝΤ εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις», σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση». Μάλιστα, απέδωσε αυτές τις αποκλίσεις στις συγκρατημένες εκτιμήσεις του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κατάρτισης ενός τέταρτου προγράμματος βοήθειας, είπε:  «Είναι πολύ νωρίς για να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε νέα μέτρα για την Ελλάδα, τα οποία θα απαιτούσαν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας».

Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το Eurogroup θα συζητήσει τεχνικές λύσεις για το ελληνικό χρέος.

Μάλιστα σαφές ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top