Μετά τη ΦΡΟΥΡΑ…το ΧΑΟΣ στη Βουλή!ΕΝΤΑΣΗ με Τσακαλώτο, Βορίδη, Λοβέρδο –“Δεν φοράτε παντελόνια,ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”!

"Αντί για μείωση αφορολόγητου, φέραμε αντίμετρα" είπε ο υπουργός Οικονομικών προκαλώντας αντιδράσεις

Ένταση σημειώθηκε την Τρίτη στη Βουλή κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του νέου μνημονίου στις αρμόδιες επιτροπές, με αφορμή τη νέα μείωση του αφορολόγητου που φέρνει το πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης-εταίρων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας πήρε το λόγο μετά την τοποθέτηση του κ.Χρήστου Καραγιαννίδη (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος μίλησε για τα «μπακάλικα οικονομικά» και είπε «αν και δηλώσατε ότι δεν κατέχετε τα οικονομικά, μιλήσατε γι' αυτά με βεβαιότητα. Σέβομαι την άποψή σας και δεν θα μιλήσω για άγνοια, όπως έκανε με αλαζονεία ο υπουργός χθες για εμάς. Άλλωστε εκπρόσωποι 47 φορέων εξήγησαν νωρίτερα την ισοπέδωση που προκαλεί η πολιτική σας και επιδεινώνει το νέο μνημόνιο».

Ακολούθησε παρέμβαση του κυρίου Τσακαλώτου.

«Είπατε πολλές φορές την λέξη ψέματα. Εγώ σας προκαλώ να μου πείτε ένα. Πάρτε τα πρακτικά και βρείτε πού λέω εγώ ότι τα μεγάλα πλεονάσματα είναι καλό πράγμα. Αν το βρείτε εγώ θα σας ζητήσω συγγνώμη, αν δεν το βρείτε, τότε θα πείτε ότι  εσείς είστε ψεύτης. Ποτέ δεν είπα ότι τα πλεονάσματα είναι καλό πράγμα» είπε ο κύριος Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στον κύριο Σταϊκούρα.

"ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΡΙΔΗ"

Στη συνέχεια, ο υπουργός απευθύνθηκε στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος του άσκησε κριτική, καθώς δεν τήρησε την δέσμευσή του να παραιτηθεί στην περίπτωση που μειωθεί το αφορολόγητο. «Δεν περίμενα από εσάς κύριε Βορίδη να μιλήσετε για παντελονάτους και να πέσετε στο επίπεδο του κυρίου Λοβέρδου» του είπε ο κύριος Τσακαλώτος.

"ΔΕΝ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ! ΘΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ ΓΛΥΚΑΚΙ"

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών προκάλεσε την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.«Σας ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε μαζί μου, γιατί έχω τα γενέθλιά μου και θα σας κεράσω...  γλυκάκι. Όμως, ισχύει ότι δεν φοράτε παντελόνια! Είχατε πει ότι θα παραιτηθείτε αν πέσει κάτω από 9000 ευρώ το αφορολόγητο και το πήγατε στα πέντε και κάτι! Δεν τηρήσατε την δέσμευσή σας και δεν παραιτηθήκατε! Δεν έχετε τσίπα πάνω σας», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, απευθυνόμενος στον κ.Τσακαλώτο

"ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ"

Από την πλευρά του προεδρείου ο κ.Νίκος Μανιός από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η φράση του κ.Λοβέρδου «είναι σεξιστική», ενώ ανάλογη τοποθέτηση έκανε και η κυρία Μαρία Θελερίτη (ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας πως «οι σεξιστικές αναφορές προσβάλουν το κοινοβούλιο».

«Την δέσμευση περί παραιτήσεων δεν σας την επέβαλε κανείς. Εσείς το θέσατε. Εσείς είπατε ότι δεσμεύεστε ότι σε περίπτωση που το αφορολόγητο πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος θα παραιτηθείτε. Ηταν το δικό σας διαπραγματευτικό σας στοίχημα τον Μάιο. Όταν σας τίθεται ένα πολιτικό ερώτημα που λέει "εφόσον το θέσατε αυτό το στοίχημα, τι μετεβλήθη ως προς το αντικείμενο του στοιχήματος, που είναι το ύψος του αφορολόγητου;" η απάντηση δεν είναι ότι σας φταίει το δικό μου επίπεδο για την δική σας ασυνέπεια. Φαντάζομαι την σύγκριση με τον κ. Λοβέρδο δεν την κάνατε για να με εξυψώσετε! Το αφορολόγητο με τη δική σας νομοθεσία πέφτει κάτω από όριο που εσείς θέσατε στον εαυτό σας! Αρα αποτύχατε και ρωτάμε "γιατί δεν είστε συνεπής με όσα είπατε και δεν παραιτήστε;"», είπε από την πλευρά του ο κύριος Βορίδης .

Λίγο αργότερα ο κ.Τσακαλώτος θέλησε να κάνει τρία σχόλια – όπως είπε «για τους παντελονάτους, τα Μαντάμ Τσακαλώτο που έλεγε ο Κασιδιάρης και για το αφορολόγητο».

«Εμείς οραματιζόμαστε μια κοινωνία που και στην γλώσσα και στην πράξη το αρσενικό δεν θα είναι απαραίτητα καλό και το θηλυκό δεν θα είναι απαραίτητα κακό. Στο Μεσοπρόθεσμο που υπογράψατε το 2011 και αφορούσε την περίοδο 2012 – 2015 δεσμευτήκατε για πλεονάσματα άνω του 6% από το 2014 και μετά. Μη μας εγκαλείτε λοιπόν εμάς… Τον Μάιο του 2016 αντιμετωπίζαμε τους Θεσμούς που ήθελαν μέτρα κοφτά μέσα σε αυτά και το αφορολόγητο. Δώσαμε μάχη να μην μειωθεί και το καταφέραμε. Το ΔΝΤ ήθελε τελικά να το επιβάλει και εμείς παλέψαμε για αντίμετρα… Μη γελάτε, να έχετε τάκτ. Το 2017 θέλανε μέτρα για το αφορολόγητο και ....φέραμε αντίμετρα», πρόσθεσε ο κύριος Τσακαλώτος. 

Όλα αυτά έγιναν λίγες ώρες μετά το ντροπιαστικό επεισόδιο στη Βουλή με τον Ηλία Κασιδιάρη! Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» ενοχλήθηκε επειδή «τόλμησε» να περάσει από μπροστά του την ώρα που μιλούσε ο Νίκος Δένδιας, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί και να δημιουργηθεί κόλαση! Χαρακτηριστικές ήταν και οι φωνές του Προεδρεύοντα, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος από το μικρόφωνο φώναξε πάνω από δέκα φορές «Φρουρά! Φρουρά!», με την φρουρά να… μην έρχεται και να γίνεται viral! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top