Στην Ακρόπολη η Κίρχνερ η οποία… παρέδωσε μαθήματα αρχαίας ιστορίας!

Και «σέλφι» με τουρίστες στον Ιερό Βράχο

Στην Ακρόπολη η Κίρχνερ η οποία… παρέδωσε μαθήματα αρχαίας ιστορίας!

Την Ακρόπολη επισκέφθηκε σήμερα  η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής  Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στην Αθήνα.  

Μάλιστα αρκετοί ισπανόφωνοι τουρίστες, οι οποίοι την αναγνώρισαν (ανάμεσά τους και ένας με την φανέλα του… Ολυμπιακού!),  της πρότειναν να βγάλουν «σέλφι» μαζί της και η ίδια το δέχτηκε μετά χαράς.  

Η Κίρχνερ ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο και έδειξε να γνωρίζει λεπτομέρειες της για την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, τους Περσικούς Πολέμους και την Μυθολογία (όπως για τους μύθους σχετικά με την  γέννηση της θεάς Αθηνάς), εντυπωσιάζοντας ξεναγούς και αρχαιολόγους.

 

Η ίδια έκανε αρκετές ερωτήσεις για τα μνημεία του Ιερού Βράχου και ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα Γλυπτά, όπως και για τον Άρειο Πάγο (τον οποίο είδε από ψηλά).  

Υπενθυμίζεται ότι πρώην πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται στην Αθήνα από  το περασμένο Σάββατο, ύστερα  από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ.  

Μια πρόσκληση που προκάλεσε πάντως αρκετές απορίες, με δεδομένο ότι πρόκειται για  αμφιλεγόμενη προσωπικότητα  και ότι στην χώρα της εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς. Αυτός ήταν και ο λόγος μάλιστα που χρειάσθηκε ειδική άδεια από την χώρα της, στην οποία αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, προκειμένου να ταξιδέψει στην Ελλάδα.        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top