Κοτζιάς από την Βαλέτα: Δεν θέλουμε να σπάσουμε την σχέση της Ε.Ε. με την Τουρκία

«Παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας» τόνισε

Κοτζιάς από την Βαλέτα: Δεν θέλουμε να σπάσουμε την σχέση της Ε.Ε. με την Τουρκία

 «Άκρως ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε τη συζήτηση για την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, η οποία διεξάγεται  στη Βαλέτα της Μάλτας, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους.

«Καταλήξαμε ότι δεν θέλουμε να σπάσουμε αυτή τη σχέση» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς σχετικά με την  Τουρκία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του  για  τη συμφωνία,  που όπως υποστήριξε δικαιώνει τη θέση που έχει επανειλημμένα εκφράσει η ελληνική διπλωματία.

«Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να συνεχίσουμε, αλλά και η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές διαδικασίες»  δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος πρόσθεσε: «Νομίζω ότι το μήνυμα που θα πάρει η Τουρκία θα είναι σαφές και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών».

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε στους ομολόγους του κατά τη Σύνοδο, ότι «η Τουρκία είναι μία χώρα προβληματική στις διεθνείς σχέσεις»  και συνέστησε την προσοχή να μην παρασυρθεί η ΕΕ από τυχόν αφορμές που θα δώσει η Τουρκία (όπως π.χ. η υιοθέτηση της θανατικής ποινής) ώστε να κατηγορήσει τις Βρυξέλλες για την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top