«Ποτέ την Κυριακή» φωνάζει η αγορά – Το υπουργείο Οικονομίας ψάχνει σολομώντεια λύση

Μετά την εκ νέου απαίτηση της τρόικας να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα

Το υπουργείο Οικονομίας προσανατολίζεται σε «σολομώντεια λύση» μετά την εκ νέου απαίτηση των δανειστών να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές.  Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να διατηρήσει νομοθετημένη τη  λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο και να άρει τους κατά τόπους περιορισμούς για τις υπόλοιπες Κυριακές, μεταφέροντας την ευθύνη στους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.

Αρκετοί απο τους καταναλωτές τάσσονται υπέρ των ανοικτών καταστημάτων, όπως δηλώνουν στην κάμερα του Star, χωρίς να λείπουν και αυτοί που δεν τα θέλουν ανοικτά και δηλώνουν ότι  «και οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά έχουν δικαίωμα για ζωή».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης,  επανέλαβε πάντως τη θέση της κατά του ανοίγματος όλες τις Κυριακές, την οποία χαρακτήρισε αντισυνταγματική,   

Βάση του υπάρχοντος Νόμου, οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να αποφασίζουν για επιπλέον Κυριακές με ανοικτά τα καταστήματα έως 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδες, δεν βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα και δεν έχουν συνεργασία τύπου shop  in shop.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top