Κ. Μακρή: Επικίνδυνο αλβανικό παιχνίδι στα σύνορά μας

Προειδοποιήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης στα Τίρανα

«Δεν μας έφταναν   τα προβλήματα με τον Ερντογάν,  τώρα έχουμε και τον Έντι Ράμα» τόνισε  η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με την προκλητική στάση του Αλβανού πρωθυπουργού.     

Η νέα αφορμή ειναι βέβαια η αποσταθεροποίηση των Σκοπίων, μετά τις εκλογές και τα παιχνίδια του Γκρούεφσκι που δεν αφήνουν να σχηματιστεί κυβέρνηση. Στα Σκόπια υπάρχει και αλβανικός πληθυσμός,   τον οποίο φλερτάρει ανοικτά ο ‘Εντι Ράμα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.  

Όπως τόνισε η σχολιάστρια του Star, o Ράμα, έχοντας εκλογές μπροστά του και πολλά εσωτερικά προβλήματα, κάνει ό,τι και ο Ερντογάν:  Προσπαθεί να καβαλήσει το άρμα του εθνικισμού,  γι’  αυτό  και επαναφέρει το σχέδιο για τη «Μεγάλη Αλβανία».

Η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θάτσι,  ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, κάνοντας λόγο για «Μεγάλη Αλβανία»  και αλλαγή συνορων στην περιοχή.

Και τι εννοούν αλλαγή συνορων; Η σχολιάστρια του Start επικαλέσθηκε τον σχετικό  χάρτη, για το πώς  ονειρεύεται την χώρα του ο Ράμα, ο οποίος  περιλαμβάνει Κοσσυφοπέδιο, τη μισή ΠΓΔΜ, περιοχές της Σερβίας και φυσικά ελληνικά εδάφη,  σχεδόν έως την Άρτα!

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή: «Τώρα αντέδρασαν  και η Ευρώπη και οι Αμερικανοί, βγήκαν οι πρέσβεις και στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο και είπαν στα Τίρανα να  ξεχάσουν τη Μεγάλη Αλβανία.   Όμως,  κακά τα ψέματα, όλη αύτη η κινητικότητα και η αστάθεια στα σύνορα μας ειναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top