Κ. Μακρή: Επικίνδυνο αλβανικό παιχνίδι στα σύνορά μας

Προειδοποιήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης στα Τίρανα

«Δεν μας έφταναν   τα προβλήματα με τον Ερντογάν,  τώρα έχουμε και τον Έντι Ράμα» τόνισε  η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με την προκλητική στάση του Αλβανού πρωθυπουργού.     

Η νέα αφορμή ειναι βέβαια η αποσταθεροποίηση των Σκοπίων, μετά τις εκλογές και τα παιχνίδια του Γκρούεφσκι που δεν αφήνουν να σχηματιστεί κυβέρνηση. Στα Σκόπια υπάρχει και αλβανικός πληθυσμός,   τον οποίο φλερτάρει ανοικτά ο ‘Εντι Ράμα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.  

Όπως τόνισε η σχολιάστρια του Star, o Ράμα, έχοντας εκλογές μπροστά του και πολλά εσωτερικά προβλήματα, κάνει ό,τι και ο Ερντογάν:  Προσπαθεί να καβαλήσει το άρμα του εθνικισμού,  γι’  αυτό  και επαναφέρει το σχέδιο για τη «Μεγάλη Αλβανία».

Η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θάτσι,  ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, κάνοντας λόγο για «Μεγάλη Αλβανία»  και αλλαγή συνορων στην περιοχή.

Και τι εννοούν αλλαγή συνορων; Η σχολιάστρια του Start επικαλέσθηκε τον σχετικό  χάρτη, για το πώς  ονειρεύεται την χώρα του ο Ράμα, ο οποίος  περιλαμβάνει Κοσσυφοπέδιο, τη μισή ΠΓΔΜ, περιοχές της Σερβίας και φυσικά ελληνικά εδάφη,  σχεδόν έως την Άρτα!

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή: «Τώρα αντέδρασαν  και η Ευρώπη και οι Αμερικανοί, βγήκαν οι πρέσβεις και στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο και είπαν στα Τίρανα να  ξεχάσουν τη Μεγάλη Αλβανία.   Όμως,  κακά τα ψέματα, όλη αύτη η κινητικότητα και η αστάθεια στα σύνορα μας ειναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top