Λογαριασμοί ΔΕΗ και… να καίνε! 700 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν οι καταναλωτές

Και από την άλλη προσλήψεις αρχαιολόγων μέσω ΔΕΗ

Την ώρα που αναμένεται νέο τσεκούρι στις  συντάξεις, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος πρόκειται να ακριβύνει. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση υποχρεώνει τη χρεωκοπημένη επιχείρηση να προσλάβει αρχαιολόγους.

 «Καμιά φορά και ένα άχυρο σε ένα φορτωμένο γάιδαρο μπορεί να τον ρίξει κάτω». Κάπως έτσι αισθάνονται οι πολίτες ακούγοντας για τις "μικρές" αυξήσεις που ετοιμάζει η ΔΕΗ. Η επιχείρηση σκοπεύει να εισπράξει από τους καταναλωτές ένα ποσό ύψους 700 εκατομμυρίων. Πρόκειται για χρήματα από τις χρεώσεις κοινής ωφέλειας, τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί πριν δυο χρόνια, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη.

«Η ΔΕΗ με την κοινωνική της ευαισθησία προτείνει η ανάκτηση αυτή να πραγματοποιηθεί με το βέλτιστο τρόπο ώστε να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των καταναλωτών».

Με άλλα λόγια, αυξήσεις θα γίνουν, απλά ελπίζουμε να μην είναι μεγάλες.

«Είναι ένας φαύλος κύκλος, όχι δε μπορώ να ανταπεξέλθω και ξέρω ένα σωρό φίλους γείτονες που αγκομαχούν με τα τιμολόγια της ΔΕΗ» λέει πολίτης.

«Έχω κάψει ρεύμα 22 ευρώ και μου ζητάνε άλλα 100» λέει ένας άλλος.

Οι καταναλωτές οι οποίοι προσπαθούν να είναι συνεπείς, λένε ότι εκείνοι τελικά, θα επωμιστούν το βάρος των ενδεχόμενων αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος.

«Η Χρεωκοπημένη ΔΕΗ προσλαμβάνει αρχαιολόγους»

Μπορεί η επιχείρηση να βρίσκεται στα όρια της, όμως αυτό δε φαίνεται να πτοεί την κυβέρνηση. Η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου , με χρηματοδότηση της ΔΕΗ, σκοπεύει να προσλάβει περίπου... 2.500 αρχαιολόγους για να κάνουν ανασκαφές στα ορυχεία. 

Από την πλευρά της η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι υποχρεούται από το νόμο να χρηματοδοτεί τις αρχαιολογικές έρευνες στα ορυχεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top