ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: Μας έβαλαν κατά… λάθος παραπάνω μέτρα 6,3 δισ. ευρώ!

Αφού μας έπνιξαν στα χρέη πανηγυρίζουν για τις 120 δόσεις…

Στον  φαύλο κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως τόνισε «μας γεμίζουν βάρη και μετά χαιρόμαστε γιατι κάνουν μια ρύθμιση, 120 δόσεων, ώστε να μπορέσουμε να τα αποπληρώσουμε».

Πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star:  «Oι πληροφορίες λένε ότι το πλεόνασμα του 2016 , που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών, μπορεί να φτάνει το 4%, ενώ ο  στόχος μας ήταν 3,5%! Αυτό σημαίνει ότι πληρώσαμε 6,3 δις παραπάνω απο ότι χρειαζόταν. Υπολόγισαν λάθος τα έσοδα και μας έβαλαν να πληρώσουμε παραπάνω; Δεν ξέρω που αποδίδεται, ξέρω ότι στράγγιξαν τους πολίτες και την οικονομία ενώ δεν υπήρχε λόγος για τόση πίεση».

Όσον αφορά το πώς μας «στράγγιξαν» με τους φόρους, η Κ. Μακρή αναφέρθηκε στα σημερινά στοιχεία του ΟΟΣΑ, που  δείχνουν ότι   είμαστε πρωταθλητές  στους φόρους το 2016!

Συγκεκριμένα:

-Αυξήθηκαν 1,06 % άμεσοι φόροι και οι εισφορές στην Ελλάδα, ενώ μειώθηκαν 0, 07% στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ.  

-40% είναι η αναλογία φόρων και εισφορών  στο εργοδοτικό κόστος στην Ελλάδα, 36% στις χώρες του ΟΟΣΑ.

-Στην Ελλάδα μία οικογένεια με 2 παιδιά και εισόδημα 35.000  ευρώ καταβάλει  το 23% σε φόρους και εισφορές, ενώ στην  Ισπανία μία οικογένεια με 2 παιδιά  και το ίδιο εισόδημα  καταβάλει το 14% σε φόρους και εισφορές.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:    

«Αυτό μπορώ να το κάνω κι εγώ. Στραγγίζω όλους τους γύρω μου, κρατώ και το μισθό μου, δεν πληρώνω ΔΕΗ, ΟΤΕ  και υποχρεώσεις και μετά λέω έχω μεγάλο πλεόνασμα, τα πήγα πολύ καλά. Μα ειναι αυτό οικονομικό μοντέλο χώρας;».

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top