Παίρνει θέση ο Τσίπρας για τη συμφωνία με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

«Αγκάθι» τα 3,6 δισ. ευρώ με τα οποία επιβαρύνονται φορολογούμενοι και συνταξιούχοι

Παίρνει θέση ο Τσίπρας για τη συμφωνία με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή  του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει στις 10 το πρωί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σχετικά με την β' αξιολόγηση.

Κυβέρνηση και θεσμοί έδωσαν τα χέρια στη Μάλτα και έτσι επιστρέφουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά την ίδια στιγμή έχει καταστεί σαφές ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία στα οποία δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία, σε «τεχνικά ζητήματα», όπως επισήμαναν χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και το ΔΝΤ.       

Το ενδιαφέρον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται στο πώς θα γίνει πολιτικά διαχειρίσιμη η συμφωνία μέσω των «αντιμέτρων»  και άλλων παροχών, όπως  το επίδομα  από το πρώτο παιδί που  εξήγγειλε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας, καθώς με την συμφωνία έρχονται περικοπές στις συντάξεις 1% του ΑΕΠ το 2019, και μείωση του αφορολόγητου το 2020.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συνταξιούχοι  χάνουν το 2019 1,8 δις ευρώ, ενώ επιπλέον το 2020 χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και αγρότες θα δουν το αφορολόγητο όριο να υποχωρεί στις 5. 600 ευρώ, αφαιρώντας επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ από το διαθέσιμο εισόδημά τους και ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες στα 3,6 δις ευρώ.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top