ΔΝΤ: Θετικές πλέον οι προοπτικές για ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

Αλλά επιμένει ο Ράις στη βιωσιμότητα του χρέους και στην επίλυση των «ανοιχτών ζητημάτων»

ΔΝΤ: Θετικές πλέον οι προοπτικές για ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

Θετικές είναι πλέον οι προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τη συμφωνία στο Eurogpoup για την Ελλάδα και  την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζ. Ράις αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά προσθέτει ότι εξακολουθούν να  υπάρχουν  «θέματα πολιτικής» τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

 «Βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο όπου μπορούμε να ισχυριστούμε βάσιμα ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί των ανοικτών θεμάτων κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα διεξαχθούν στην Αθήνα» αναφέρει συγκριμένα ο Ράις.  

Στην ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επισημαίνει επίσης ότι  «μία τέτοια συμφωνία, στις πολιτικές θα πρέπει να συμπληρωθεί με διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλιστούν επαρκείς διασφαλίσεις για μία αξιόπιστη στρατηγική η οποία θα αποκαθιστά τη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους, πριν το πρόγραμμα τεθεί για έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top